Beige_Gradient_Aesthetic_Mindset_Quote_Your_Story_7.jpg

 

 

 

DRVENE KONSTRUKCIJE

1.1. drvene konstrukcije

Još od prapovijesnog doba drvo se koristi kao jedan od najboljih građevinskih materijala. Lako se nalazi u prirodi i njegova obrada zahtjeva relativno malo energije. Ukoliko se šume pravilno održavaju, drvo se može smatrati obnovljivim resursom. Pored toga, i jedan je od najugodnijih materijala za život.
Zbog svojih bioloških, ekoloških, estetskih i funkcionalnih karakteristika jedan je od najboljih materijala današnjice, a bit će i materijal budućnosti, smatra autorica knjige „Ekološke kuće“, Vesna Kosorić.
Drvo ima sposobnost razmjene zraka s okolinom što omogućuje filtriranje i pročišćavanje zraka. Ukoliko u prostoriji ima dovoljno drvenih površina, brzo se eliminiraju neugodni mirisi i sprječava negativan utjecaj prašine, bakterija i pozitivnih iona na zrak interijera. Vlažnost drveta je konstantno u ravnoteži s količinom vlage u zraku pa stoga ne dolazi do pojave kondenzacije i vlaženja.Temperatura drveta izjednačava se s temperaturom unutar prostorija i na taj način prirodno regulira klimu unutarnjeg prostora. Drvo pruža zaštitu od radioaktivnog zračenja zbog čega se često koristit za oblaganje drugih materijala.

Lamelirano drvo koje se odlikuje različitim mogućnostima oblikovanja što omogućuje (ravne, zaobljene i polukružne grede) potpunu slobodu pri projektiranju i izvođenju drvenih konstrukcija svih objekata raznih namjena.

Tvrtka Ekološki centar d.o.o. iz Vukovara projektira i izvodi konstrukcije za sve objekte raznih namjena.

 logoec  designer17