Beige_Gradient_Aesthetic_Mindset_Quote_Your_Story_7.jpg

 

 

 

NISKOENERGETSKE KUĆE

uvodnik niskoenergetske kuce

Niskoenergetska kuća u usporedbi sa klasičnom kućom je prije svega štedljivija, udobnija za život a zatim i svojom niskom potrošnjom energije štiti čovjekovu okolinu. Prema stručnoj definiciji niskoenergetska gradnja je vrsta gradnje u kojoj godišnje potrebe za energijom za grijanje ne prelaze 50 kWh/m2 stambene površine.
Pri gradnji niskoenergetskih kuća potrebno je prije svega maksimalno precizno isplanirati optimalni oblik objekta prema veličine svoje obitelji, pravilno postaviti otvore, voditi računa o solarnim dobicima zimi i zaštiti od sunca ljeti te izolacijskim materijalima. Materijali koji koristimo pri gradnji Vašeg objekta su prirodni i zadovoljavaju najviše građevinske standarde te su potpuno sigurni za Vas i okoliš.
Bilo da se radi o projektiranju ili gradnji Ekološki centar d.o.o. može ponuditi vrhunska rješenja pri realizaciji istih temeljeno na iskustvu i suvremenom poznavanju energetske učinkovitosti objekata.
Ekološki centar d.o.o. gradi i niskoenergetske kuće od prirodnih i zdravih materijala po sistemu ključ u ruke. Izvodimo pasivne i niskoenergetske kuće od drveta s ispunom od različitih toplinsko-izolacijskih materijala (slama, ovčja vuna, konoplja i sl.).

 logoec  designer17